Eventyrdans

Previous
Eventyrdans, Petter Wiik


Koreograf Øyvind Jørgensen ba meg lage musikk til en danseforestilling som var på turné med Riksteatret vår 2010. Forestillingen tar for seg elementer fra kjente (og ukjente ) eventyr.  Musikken ble innspilt og mikset i mitt eget studio


Sakset fra Riksteatrets nettsider:


Eventyrdans

Er'em ikke daue, så lever'em ennå

Danseteaterforestilling for voksne og barn - for alle som fasineres av eventyr og myter. Vi får møte Rødhette og Ulven, Piken med svovelstikkene, og et flunkende nytt eventyr skrevet for anledningen.


Det er både skuespillere og dansere med i Eventyrdans, blant annet Katrine Bølstad, kjent fra Oslo Nye Teaters hip hop-versjon av Nøtteknekkeren. Biniam Yhidego spilte en av Røverne i Kardemomme By, og skuespiller Terese Mungai er med i den norske barnefilmen "Bestevenner". Den portugisiske utøveren Mariana Ferreira er spesielt hentet inn for anledningen. Koreograf og danser Øyvind Jørgensen var sist aktuell på Riksteatret med Peer Gynt nr 371.

Ø. Jørgensen og Tinken Laurantzon har skrevet manus utelukkende basert på originale norske ordtak og visdomsord, kjente uttrykk fra eventyrene, rim og regler, og tekster fra norske folkeviser.   

Danseuttrykket i forestillingen varierer etter innhold og atmosfære. Bevegelsen er alt fra tegneserieaktig nærmest slik Ivo Caprinos dukker beveger seg, til japansk butodans og med innslag av folkedans.  Koreograf Jørgensens mangeårige samarbeidspartner komponist Petter Wiik har spesialskrevet musikk til forestillingen, og utstrakt bruk av kostymer, video og fotosceneografi, sørger for å skape den rette eventyrstemning.  .... og når enden er god, er allting godt. 

© Petter Wiik 2011, petterw @mac.com