Reisetips

Det går flere flyruter fra Norge til Venezia. Fra Gardermoen ankommer man flyplassen Marco Polo, derfra kan man ta flybåt med AliLagunaLinea Blue/Rossa. Begge stopper ved Santa Maria Elisabetta på Lido (kun én stopp på Lido) og da er det ca. 10 min. å gå til leiligheten. Man kan også hoppe rett på en av Lidos busser som går kontinuerlig rundt øya, da er det snakk om en busstur på litt over 1 minutt før man går av på holdeplassen rett ved Via Barbarigo. Taxi er også et alternativ, det står som regel et par stykker og venter rett ved båtholdeplassen. Taxituren koster € 10 - 15. 

Hvis man ankommer med tog/buss til Piazzale Roma tar man Vaporetto, det er flere alternativer til Lido, rutene 5.1, 5.2 og 6 er de raskeste (30 min.) mens rute 1 (tregest) og 2 (litt raskere) tar hele turen gjennom Canal Grande - de tar lengre tid men da får man sett masse på veien. Uansett er det en forfriskende båttur med nydelig utsikt. 

Å komme seg rundt i Venezia er svært enkelt, vaporetto - systemet fungerer omtrent som Underground i London (eller Metroen i Paris) - det er meget gode forbindelser overalt, og det går båter hele døgnet. Men: det er ganske dyre enkeltbilletter, så jeg anbefaler å kjøpe et flerdagskort til vaporettoen med én gang dere ankommer Venezia.  Her finner du et rutekart for vaporettolinjene. 

NB! Min lokale kontakt møter deg/dere  i Via Barbarigo (etter avtale). epost: petterw@mac.com mob: 4522 3996